Terug

Verschillende types en soorten fietstassen

Verschillende types en soorten fietstassen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende fietstassen te krijgen die al lang niet meer gezien hoeven te worden als lomp of juist tuttig. Ze zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en ook nog eens voor verschillende plekken op je fiets. Voor alle ideeën, spullen en doelen waarvoor je een fietstas nodig kunt hebben is er wel een te vinden. Wil je liever een kleine fietstas kopen waar je gewoon je huissleutels en dergelijke in kwijt kan of juist een voor echt alle kranten voor je krantenwijk? Het is allemaal mogelijk, je moet alleen zelf uitzoeken wat je het meest praktisch vindt voor jouw doel.

Standaard dubbele fietstassen

De meest bekende soort fietstas is waarschijnlijk de dubbele fietstas die over je bagagedrager bevestigd wordt. Dit type tas is tegenwoordig in allerlei kleuren en trendy designs te koop, waardoor er altijd wel iets bij zit waar je blij van wordt. Het voornaamste voordeel van dubbele fietstassen is de ruimte die je erin hebt. Zeker natuurlijk in vergelijking met een enkele fietstas. Dit type fietstas is daardoor bijvoorbeeld ook heel geschikt om de dagelijkse boodschappen mee te vervoeren. Je kunt ze vaak met speciale riempjes makkelijk vastmaken aan je bagagedrager, waardoor ze stevig blijven hangen.

Enkele fietstassen

Aan de andere kant kun je ook een enkele fietstas kopen in plaats van een dubbele. Deze hebben dus wel wat minder ruimte dan hun dubbele variant, maar voor kleine boodschappen of het vervoeren van je tas is dit nog steeds een prima optie. Mocht je nou echt bang zijn dat iemand je fietstas meeneemt, dan kun je ze vaak ook makkelijk zelf meenemen de winkel in als bijvoorbeeld boodschappentas of schoudertas. Ook geeft een enkele fietstas je net iets meer speling en ruimte bij het stallen van je fiets.

Stuurtassen

Een stuurtas is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het zoeken van een fietstas, maar zo’n tas kan nu juist net handig zijn. Stuurtassen zijn er ook weer in verschillende groottes, kleuren en prijscategorieën. Over het algemeen zijn stuurtassen wat kleiner dan fietstassen voor aan je bagagedrager, maar er past nog steeds voldoende in. Vaak worden ze geleverd met schouderband, waardoor je ze ook makkelijk overal mee naar toe kan nemen als je een korte pauze van je fietstour hebt. Dankzij praktische vakjes en ritsen kun je ook belangrijke papieren en andere spullen makkelijk in het zicht en binnen handbereik houden.

Zadeltassen

De laatste categorie fietstas die we bespreken zijn zadeltassen. Een zadeltas is nog net weer een slag kleiner dan een stuurtas en wordt bevestigd aan, je raadt het al, de onderkant van je fietszadel. Dit soort tas kan heel geschikt zijn voor een mooie tocht op een racefiets of mountainbike. Een kleine tas zit je zo niet in de weg en belemmert je zicht ook niet, maar je kunt toch de belangrijkste spullen veilig met je meenemen. Ondanks dat een zadeltas klein oogt, kan er vaak nog best wat in. Veel mensen gebruiken hem bijvoorbeeld voor wat essentieel gereedschap of zelfs een reservebinnenband.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Fietsencity.nl
9.1 / 10 - 38 Reviews @ Feedback Company